gårdagen...

Gårdagen blev mest jobb, sen chokladkaka på slusscafee och en tur till torsång o  pizza,, mmm
sen tidig godnatt..



Båtåkare..

förresten så blir det operation i morgon,, i örebro. Det var för komplicerad fraktur för Falun.


En heeeelt vanlig helg...

1 Fest..
fredag kväll var avsatt för fest.. och som vanligt drog alltong ut på tiden och champagnen blev blott ett glas o två jordgubbar.. ner till bamken iaf för middag.. ok gott men inte överväldigande på något sätt.
sen vidare till slussen för en quick drick bakpå majsan. vidare till stan och harrys,, och där var det PRE Pride.. kul..
men vi låssades som om det var det iaf innan vi intog Mc D på nattkröken och beställde mat för 506 kr till fyra personer..
allting *4 köpte vi nog.
började med glassen i taxin ner till båten.. sen när vi dukade upp allting på majsan så hade vi inte en jävla strips så långt ögat nådde..
A jonsson rycker upp mobilen och ringcer Mc D,,
-vart är mina strips??
- ehhh hrmm hur löser vi det här??
- inte mitt problem.. DITT!!
- kom in i morgon på unch??
-OK
Så det blev em 250 kr lunch på McD också.

2 . lördag blev en laidback dag när jag o pappa skruvade ihop grillen, och jag o fredrik lövade båtarna för bröllopskörningar.
sen blev det ett dressyrpass för Hellen, som faktiskt kunde se en strimma hopp i förtvivelsen,, inför fälttävlan i helgen.

3 Tävling i avesta. 110 0 120 cm över havet.. hrmmm
gick skitbra ända till jag insåg att mitt finger såg lite snett ut.. alltså ett lillfinger stod ut från handen istället för längs med resten av fingranrna.. Aj ur led..
fick skjuts till akuten i avesta, bedövade och drog rätt.. Åkte tillbaka till tävlingarna med löfte om att komma in o röntga innan jag åkte hem.
hoppade 120 gick bra.. kom inte ända imål men ändå inga mer personskador.
in på röntgen i avesta..Leden krossad.. typiskt.
så nu är golfäsäsongen så gott som slut och operation återstår.

   

Nu jobb efter en helt vanlig helg..
Kram.
A

Nedräkning

Inför fredagen har börjat... champagnen på kylning ( tack th) alldeles för mycket kläder inhandlat.. suck det var rea.
två bhar.. kan inte bestämma mig vilken det lir bara. Lösnaglar, hårfärg i och nylonstrumpor.. Men vilka skor?? suck igen.
det lutar åt pumps.. men det beror helt på hur snyggt det blir med nylonstrumpor och hur snett jag ser när vi väl kommer till det...Nåväl senare problem.
Pappa ringde idag och sa att dom inte kunde komma upp förrän på lördag morgon och hjärtat stannade nästan... neeeej det går bara inte.. planeringen för den här kvällen har ju varit en heeel evighet. Men dom ändrade sig igen och kommer o hämtar oliver på dagis imorgon så jag åker direkt till stan efter jobbet och börjar med att ta det lugnt över en flaska champis. Mmm Lääängtar.
Just nu är allt bara snurrigt och vi får se om jag kan knyta ihop säcken innan jag somnar stående.

om 10 min får jag iaf hoppa in i duschen o skölja ur färgen.
Har dessutom lyckats spåra ett träns som jag har sett och bara måste ha som tävlingsträns, men det var slut öööverallt.. men jag hittade ett tillslut på citygross i sundsvall somnu är på väg på lastbil till falun sä jag kan lösa ut det där.. Skam den som ger sig.





Nu ska jag försöka få till packningen till morgondagen och se till så mormor o morfar inte hamnar i en svinstia när dom kommer hit... det kan ta ett tag innan det är avklarat vill jag lova...



En bra dag trots allt..

Alla onda ting kommer i tre,, och nu kom det tredje efter osthyvel o ryggskott..
Hoppträning idag. KUL som fanken, lugnet, fin bana och allt.. men vaaarmt.
Som tur är så envisas jag att rida i långärmat även om det är varmare än nödvändigt men nu blev det så att jag gjorde en dubbelsaltomotal över ett hinder o landade snyggt o prydligt i gruset. Mjukt faktiskt.. men med kortärmat kan man snabbt bli lite trasig på armarna om man dyker för hårt. Men  hur som så är nummer tre avklarat nu.

En mycket trevlig dag i övrigt.

Eftersom jag inte hittat det jag ville i garderoben så tog jag en sväng in på Next Company i leksand o hittade naturligtvis massor med trevliga klädtrasor.. jag som inte ens tycker om att shoppa. Men det fick bli en mycket trevlig top för fredagen.. hoppsan ..

I morgon hoppas jag att vi hinner iväg en sväng till valbo faktiskt.. måste klämma på lite hästgrejjer.. Abstinens

Nåväl har tvättat av EJA idag efter att jag stog parkerad i solen på torget i rättvik o konstaterade att hon var mer brun är svart. Men det har iaf blivit 1800 mil nu så lite skitig ska den väl vara.

Så nu får jag sova ÄÄÄnnnntligen..

Vart ska man börja??

Det börjar närma sig partaj och tävlingar.. så då får man för sina synder, absolut måste det vara så.

Det sägs ju att alla onda ting kommer i tre. Så jag tror jag tog alla på samma dag faktiskt. eller iallafall två alla gånger.
Uppladdad för ridning som fanken., skulle öva dressyrprogram tillsammans med Malin som äntligen har lite tid över att vara istallet.. ;)
Så jag packade lite hösäckar och grejsade lite när det fullkomligen blixtrade från ryggen till huvudet.. och gjorde sååå ont. så min enda tanke var att nu blir jag invalid.. Satt mig ner och kunde inte röra mig speciellt alls. KUL ingen ridning heller på en evighet var nästa tanke.. Ringde in malin med ridbyxor så får väl hon hålla liv i liket.. Men efter mycket om o men så insåg jag att sitta still blir ja inte friskare av så jag tog mig i kragen.. ont som det gjorde och satte mig på hästen och red honom och mig själv svettig.,. (jag vet hur konstigt det där lät...) men men synden straffar sig själv så nu är jag sinnessjukt stel idag. Känner mig som 51.
SEN.. för att lixom bre på lite till så när jag kom hem så skulle jag hantera en sån enkel sak som en osthyvel, men lyckades inte ens med det.. Satte den i fingret och fick åka in till farbror doktorn o sy två stygn.
spenderade typ en timme i väntrummet o läste golftidningar, sen orkade jag inte och gick iväg o berättade för kirurgen att nu får ni fem minuter till annars åker jag hem.. och vips så låg jag uppallad på en säng med blodet sprutande ur fingret igen. Nu var det nån AT läkare som fick öva lite på mitt finger och började med det värsta.. bedövningen.. AJ..
när den väl tog så börjades det tråcklas.. aj aj innan hon var klar med sina två stygn så hade bedövningen  nämligen gått ur .. så sista två försöken på andra stygnet var AAAAAAAAAAAJJJJJJJJJJJJJJJJJJ...

När man väl kom hem då så var jag aningens mosig och malin låg på sängen o övervägde att somna.. Men rubbade som vi är.. så började vi prova kläder i massor inför fredagen.. Ingenting att ha kunde vi konstatera efter att malin hade provat en lagom klänning för mig som blev aaaaningens kort på henne och hon konstaterade kort att hon inte ville se ut som en hora i baddräkt.. Ha.

Slut..


phu...

Då har man varit o ridit då igen..

Tränade dressyr idag eftersom det blir ännu ett dressyrprogram att lära in till nästa tävling i enköping..
hoppas att det regnar då. För det är så härligt.
Att sova i hästtransporten med regn utanför och jag o malin och en bag in box och några stearinljus inne måste ju vara lite av ett himmelrike.,. konstigt va!?! Men idag när jag var i stallet efter att jag ridit klart och hästarna fått mat o stod o mumsade så började det regna utanför och det smattrade så härligt.. nystädat stall, hästmums och regn. Ville verkligen inte åka hem!!
Glömde faktiskt att berätta att efter att jag o olli städat stallet så tog vi "busterbåten" och drog på in mot slussen o käkade glass i stora lass.. så väntade vi in slussbruden som kom in och pussade lite på pappssen..

http://www.dalademokraten.se/Nyheter/Falun/Pa-lunchkryssning-med-Slussbruden/

dessutom så när vi skulle ta buster o åka hem igen så satt det två killar på en upp o ner vänd segelbåt som hade vält o kört på grund med seglet så vi gjorde en insats o bogserade av dom av botten så dom kunde komma på rätt köl igen.. ehe...

sen studsade vi hemåt  i regnet på vågorna.

tänkte spela lite Duffy för er igen.. samtidigt som jag funderar på om det faktiskt är så att gräset är grönare på andra sidan..


eller är det ok att bara tänja lite på gränserna.. så länge man inte kliver över ??



Nu är det iaf dags för samkväm.. har ju fin fint besök av maken ikväll.
Natti..

Måndag igen då..

Vad ska man säga tro.. helgen har varit både upp o ner..
Fredagskvällen spenderades i lugn o ro.. tror jag iaf.
Vi åkte på en räk X och malin hängde på mig och lars, oliver och en snckare vid namn Johan.

Jag höll ställningarna och kostade på mig två glas vin. Lars och johan tog nog två flaskor vin.. Var..
Malin hamnade nog nånstans mitt emellan.
Jag tror inte att jag hamnade på bild tyvärr.. ehhh men det gjorde övriga deltagare iaf.

Lördag blev hux flux arbetsdag med både visning o kontrakt. Sen var det ju dax för sjöströms 210 års kalas. (30*7)

Där bjöds det på middag och dans o div lekar, alla på vilket jag var bäst. som vanligt. !! (LR hur Anna?!?)
Kvällen blev återigen lugn då söndagen bjöd på STORSTÄDNING... 0800 piiip i stallet.

Eftersom jag inte var precis körklar så tog jag båten (har ju först nu fattat att det är en busterbåt som jag alltid saknat)
Sonen och jag åkte, packade omsorgsfullt i traktorn och div leksaker o mat och for över vikasjön.. 2 min ung. därefter så tog vi på oss storstövlarna och skurade heeela stallet. Såpa och högtryck gör susen på gammal ingrott skit.. betfor o annan mat. Linnea o malin skurade krubborna kliniskt rena. och det har dom nog inte varit sen det var nytt stallet.
Sen drog vi igång grillarna och gjorde lite lunch innan regnet kom o vi fick springa ut och rädda allt som vi hade spridit ut runt gården.
Per gick runt med skruvdragaren och blev så glad när han som han själv uttryckte det "fick bli lite manlig när han fick använda sina verktyg"  Så allt sånt smått o gott blev också fixat.
Själv rensade jag ut en massa gammalt som gick i soporna,. har samlat täcken o annat på hög länge nog. Hoppas bara att ekonomin tillåter lite nyinvesteringar snart igen bara..    läääängtar..
satt o shoppade loss på hööks webshop igår och kom utan bekymmer upp i 2500 kr på sånt smått o gott som jag skulle vilja ha för att få fixa till sånt som man alltid stör sig på när man är ute och far. tex att få sätta upp en sadelhängare i transporten så man slipper lägga den på backen eller så. sånt smått lix.  Men det ser ut att vara långt borta, förmodligen straxt efter att tävlingssäsongen är slut.
- ja jag är pessimist....

söndagkvällen blev ett stillsamt besök på max med hela familjen,.och lite shopping på blåa affären. skrotade mest som sagt runt bland hästgrejjorna, men inga pengar = nix hästgrejjer.. snyft.,

har ringt och efterlyst mina golfklubbor idag som verkar bli borta ett bra tag till dessutom.. Ping har visst slut på skaft. så nästa vecka kanske.

Nu vill ja ha en glass, en kram och en massa skööön sömn.

Blä...

Torsdag och bolibompa...

Urinvägsinfektion, noll kronor på kontot.. regn och ont i magen.. kul dag.

Oliver tittar på emil och äter blodpudding. Jag väntar mest på att får gå o sova. så den här dagen tar slut nån gång.
Var så effektiv igår kväll så idag ska jag bara ligga framför tvn och glo.
Mats är på samma bra humör som mig idag så egentlien skulle vi bara ligga o glo ihop o trösta varandra. men det går ju inte. Han ska ut på kryssning. Det ska fö jag o oliver också imorgon.

Nästa vecka den 25 kommer mormor o morfar upp o är barnvakt på fredagen när jag o malin ska ut o svina.!!
Först blir det banken och sen harrys.. sen hem o sova.
Sen åker nog vi allihopa på kryssning också på lördagen. Mormor o Morfar har aldrig kryssat förut. Sen ska jag lura med dom till Avesta o kika på hästhoppning. Det har dom inte varit med på sen jag hoppade ponny för typ tusen år sen. Ska bli kul att ha lite supporters med. Sen hänger väl oliver med till karlstad en vecka. så får vi se hur och när han kommer hem.
ok nu har det gått 6 minuter till av den här blääääkvällen.
egentligen skulle man väl ha gjort nått.. men näää orkar inte.

Datorn är lagad...

Tydligen hade nätaggregatet brunnit upp, så nu kan jag surfa på igen.
Igår så ägnades kvällen åt hästhoppning hemhämtning av smillis som förhoppningsvis är på smällen nu då.. Lillskruttan.

Jag och Malin har bokat in helgen den 1-2 augusti i en hästtransport i enköping på enköpings fält rittklubb, för två dagar av fälttävlan med DM. Detta betyder att vi måste hoppa upp en klass från debutantklass till lätt klass. 1 m är det då.
Men å andra sidan så blir det mycket längre bana.. och det är väl det som blir det jobbiga. 4,5 minuter full rulle. med hinder. Hej o hå.

vi hoppade iaf ordentligt igår kväll och ska väl försöka göra något ordentligt i kväll med. Vad det blir återstår att se. Huvudsaken är att vi blir svettiga iaf.
Nu är det snart visning och sen hemfärd iaf. Imorgon är det en semesterdag från husen och jag ska ägna den åt golf. Det var ju som bekant rätt länge sen.
Fick för övrigt pris idag för senaste matchen i thomas kroon cup.. eller världskriget.. En flarra skumpa som kommer sitta fint i helgen för att fira sjöström JR som fyller 30.. Hahah Full rulle helt enkelt.

Tjingelijng..

ps nytvättad älsklingshäst...
Nytvättad och rullad...

Usch va jag är dålig...



Har inte varken tid eller ork eller dator att kunna skriva här nu..

All tid som möjligtvis blir över går till sovning nu, jonsson är sliten. :(
Helgerna som ska vara tid för att vila går ju till att överleva monstret.

Viljan är hemsk.. och det är hela tiden en kamp om vems vilja som räcker längst. Min eller Olivers.
Oliver är utan några som helst tvivel mest högljudd av oss båda. Men matchen fortgår.

I helgen åkte jag iaf ut med båten.. Majsanbåten alltså. Jag körde själv och la till utan några som helst extra kostnader. Ingenting gick sönder faktiskt. Fick dessutom godkännt av skepparn själv när jag sladdade in i slussen bland båtar o folk.
Men på lö hade jag visningar hela dagen innan det ens blev helg. Och när jag kom hem så vände jag på klacken och tog med mig oliver och hans "gudkusiner" liam och alex och gudfar Lars och åkte till Ica Maxi i blge., Där hördes oliver absolut över hela butiken. Lars slog på stort och köpte champagneglas och massor med annat gott.. Hade räckt en hel vecka om vi inte hade varit så himla glupska.
Hur som helst så packade vi in oss i majsan allihopa och åkte iväg ut till björnö. Där blev det stopp och väx en natt., Massor med mat och potatis naturligtvis. men också Rysk caviar och champagne. Lars byggde ett glastorn och hällde i skumpan som sig bör. (blev ganska mycket på bordet också)  Lars syster Sofia och henes Patrik var också där och blandade till lite måskiiito.. fast det var ju riktigt gott.. påminde om en grön med lime. Men man mår nog skiito om man dricker för mycket skulle jag tro.
Majsan by night
Barnen somnade efter mycket om och men. Oliver låg o trummade i skrovet så hårt han möjligtvis kunde för att absolut inte kunna somna. Men jag bar honom bak i min säng där det var tråkigt så räckte det med att han blundade i två sekunder så sov han som en stock.
Sen på söndag åkte vi in till slussen o åt våfflor iaf. och sen hem .. samtliga dukade under framför tvn kl 15 och snarkade gott.
Men nu är det måndag och dags att få komma till jobbet och vila upp sig lite igen.. Not..
Det är kul att jobba iaf. Hoppas nu bara att visningarna i helgen ger lite utdelning.

Veckan som kommer ger en ledig onsdag med golf. Fortfarande inte lagat wedgen efter ett brutalt slag. Eller rättare sagt den är lagad med inte kapad ordentligt. Sen så ska jag försöka få in lite ridtid med hoppnng. Måste hålla igång nu när det är rätt mycket roliga tävlingar på G. Förra torsdagen så var jag på lugnet o tränade hoppning. Och det gick jättebra, vi börjar komma lite mer överens nu, dels för att han inte kan trolla bort mig ur den nya sadeln där jag äntligen sitter som jag ska, och dels för att vi har kommit upp på höjder där vi båda får lov att rida och koncentrera oss. när det blir lägre än en meter då är vi mest osams, han tycker att det inte är nån konst ju så det är bara high chapparall ridning.
Men det är så himla roligt att träna nu när vi har ett nytt mål att sträva mot.
Golfen däremot är ett kapitel för sig. Har ju inte spelat på tre veckor eller så förrän jag tog tag i klubborna i fredags. Spelade 6 hål och sen la jag ner.. Jävla skitsport egentligen. Inte en boll gick framåt. Men på onsdag ska ställa mig på rangen och slå bort flera hundra bollar så får vi se om jag kan få tillbaka lite av känslan som jag hade ibörjan av säsongen när jag spelade kontinuerligt. Men den som lever får se. Stackars Thomas fick se min bästa sida när jag inte riktigt får som jag vill eller kan det jag borde.. Tävlingsmänniskan tar över och jag blir lite monster jag med. Ha..

Nu ska jag försöka jobba lite igen.. efter ett mycket sorgligt samtal från en kär v'än som jag försöker skaka av mig.

Trevlig vecka då eftersom jag förmodligen inte kommer att skriva på några dagar nu igen.. Om man går på gamla meriter vill säga, ,men vem vet. Datorn kanske blir lagad vilken dag som helst nu.

Kram.. A. JONSSON....

Det var en gång...

Jag ska berätta en historia.  eller nja.. inte orkar ..

Är lite trött nu kl är typ halv fem., det är söndag och vi har hållit igång hela helgen.. ja o jobbat hela veckan förståss.

förra helgen gick åt till att bara vara, åkte lite båt, grillade och myste jag o sonen. Mats jobbade
Men i veckan kom min wedge tillbaka från lagning eftersom den hade slagits av. Tyvärr får jag nog lov att skicka in den igen eftersom dom har glömt att kapa den i rätt längd. Typiskt.
Så ingen golf på ett tag igen, men å andra sidan så är jag inte särskilt sugen heller. MEN jag är super sugen på mer hästhoppning. YES.. Har varit i rättvik idag o debuterat 120, mot alla mina principer. Hoppade till och med 130 på framhoppningen. Det gick super bra. Piece of Cake.
Så nu blir det fler vändor på 120 iaf.
I helgen som var så har vi åkt lite båt, och grillat, GI hitler är på semester.. Jävla skit.
Majsan är i sjön och fredrik har tagit in den till slussen. så igår åkte jag o Lars, Anna o Oliver med Buster in och tände grillen i slussen,. sen tog vi middagen i salongen på slussis II. Tyvärr spöregnade det när vi åkte hem så vi såg nog rätt roliga ut under filtar och solbrillor i mörkret när vi åkte hem.
Nu är det iaf sö kväll o jag ska vänta in mats o sen få en kväll själv med bilen., måste göra ett ryck så den slipper se ut som en soptipp. har ju faktiskt gått 1400 mil nu.

Mys helg.. med mammas kille

RSS 2.0