Finally over,,,

Äntligen klart kan man säga på svenska.. phu vilket jävla maraton.

Har överlevt julafton med jullunch för tio personer, kalle anka, tomtebesök, julklappar, sprit, och kalkonmiddag och romertopf??..
Julbordet bestod som vanligt av det mesta,, och mycket otippat, bla kaninlevermousse, kanin i senapssås och kalkon. Och Romertopf,, om det ens är så det stavas. Vi var tio personer som åt så magen stod åt 10 håll.. och sen åt vi lite till. och lite till.. Jag och cissi konstaterade att nedkomsten av våra tvillingpar var nära förestående.
Oliver tog tillfället i akt och levde om med allt och alla hela kvällen. han höll igång till halv 11 ung men sen gick han o lade sig på eget bevåg..Nu har han lekt med allt några vändor och han hamnat på soffan i ryggläge. Phu..
Mats stökar i köket och ska ut o elda papper.. innan vi ska åka till stan och käka julmat IGEN...
Åter till fenomenet romertopf.. är tydligen en tysk delikatess/specialitet,, som tar ett halvår minst att förbereda. Man börjar med en eller ett par flaskor 80%ig stråhrom vid midsommar som man häller upp i ett krus, och sen fyller man på under skördetiden med allt som mognar i trädgården, tex äpple vindruvor jordgubbar etc, som varvas med mer rom allteftersom det dunstar. så nu till jul var det som en fuktkompott med sprit, som vi åt med glass.. SKitGott.. och sött.. själva spriten var ju som juice. så det kunde man blanda grogg på!! haha Vanligtvis så har vi ju Mimosa som välkomstdrink.. och även senare drink och det gick utmärkt att göra mimosa på spadet ur romertopfen.
När alla var sjukligt mätta var det kalle, naturligtvis.. Och jäsning..
sen kom tomten.. samtidigt som Sebastian åkte iväg och köpte mer julmust..

Mycket paketöppnande blev det..
sen brann ljusstaken upp.. Cissi skulle slänga vatten på matsalsbordet,, mats slängde ut ljusstaken och pappa hade fått en sexkilos brandsläckare som vi hade kunnat testa.. nåväl det gick bra trots förvirring men ändock ingen panik.
klappskörden bestod för min del av följande.. en skrivbordslampa,(bytes) högtalare till datorn, en uppsjö med underkläder, alla för små. en ljuslykta till trappen, Lyser. Äggkoppar, med matchande salt och pepparkar. samt GOLFKLUBBOR!!! har lagt över allt från gamla bagen till nya nu så,,, Nu åker vi!!

Sedan det bästa av allt., Kalkonas... med 30 liter gräddsås.. lite grönsaker för syns skull och sen bara svulla..
sen gonatt.. man överlever inte den kalkonmiddagen mer än 30 minuter sen är det kört.
Nu laddar jag mentalt för att hoppa in i duschen och försöka rätta till det som kördes i bott i går. dvs allt. Sen ska jag åka och ge hästarna lunch och fara in till Lillis och Ferran i stan, sen borlänge, fest, stora björn,, efterfest,,  scandicfrukost?? ska vi klara av det den här gången? sen gonatt nånstans.. frågan är bara vart? Anna?? Anna?? Jonas?? hehe








Que sera sera..
A

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0