hjärtedag.. med skotermeckande!!!

I går kväll fredag så kom faster o zio förbi och fikade eftersom mats fyllde år. Vi skulle ju skruva ihop skotern eftersom att vi hade fått hem cylindrar och packningar och allt. Men tji meckande eftersom det var fel,fel,fel.. så på fredagen så efter mycket om o men fick vi tag i nya packningar i mora, o dit är det ju bara 10 mil. så mats jagade ifatt en taxi som hämtade upp dom åt oss och körde hem, och vi åkte glada i hågen till verkstaden. Men väl där så märker vi återigen att ett fel. Nållagren är fel. (precis som om jag har saknat dom förrut) haha. Ja så nu stod vi där igen med skägget i brevlådan. Vi rev iaf isär förgasarna och avgasportarna?!? och då kunde man snart konstatera var felet låg.. i vänstra förgasaren. För den var mer skitig än ett par lumparkalsonger.
Hur som helst så ringdes det igen runt halva mellansverige på lördagen för att jaga tag i ett par nållager. Och dom hittades efter mycket om o men i japp.. MORA igen. Så vi (jag o lars) kastade oss i bilen och drog järnet mot mora.. igen. Vi hittade dit och fick med oss två små pryttlar hem igen. Stannade dock och testade om det fanns nån bra pizzeria i Mora och får ge den vi hittade fyra lager..  Hahah och när vi nu ändå satt där o bara väntade på maten så passade lars på att öva på ett nytt partytrick med snygglinsen.
Och sen återstod äntligen bara ihopskruvande av bästa skotern..

Så resten av lördagen har alltså spenderats i all enkelhet i verkstaden. OCH NU.. nu är det ihopskruvad
Wieee...


hoppas hoppas att det håller nu... så här ser det ut nu iaf.










Ja nu blev det hux flux söndag iallafall och provkörning... Men först Jobba..
Hade två visningar på dagen , sen räserfart hem och bytte om och över till Dalvik för att få lorta ner mig med tvåtaktsrök.. OCH DET RÖK!!!
hade ju laddat med ordentligt med olja i cylindrarna och extra i bensinen så det skulle smörja ordenligt!! och det gjorde det!! Jösses.



Men resten av söndagen bjöd på strålande solsken, minus 5-10 grader och korvgrillning..
Härliga tider!!
Och det bästa av allt är att skotern går som en dröm!!! Japp tror det har fått nåååågra extra hästkrafter också.
återstår att testas.


Ok lite skönt är det med så mjuk snö så man kan kasta sig handlöst!!
Länge sen vi hade en sån här vinter så det är ju bara att ta alla tillfällen i akt.
Sen blev det dimmigt och vi åkte vilse o resten är historia!!







Kram o godnatt.
A

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0