Godmorgon vänner..

Tänkte förekomma er med en morgonblogg idag. Dagen började tidigare än önskat men den blev rätt mysig  ändå.. Den vanliga morgonrutinen är ju att mats klocka börjar med ett litet oskyldigt piip kl 0600 (helvetestidigt) och då vaknar jag.. sen har jag fem sekunder på mig att sopa till mats så han vaknar, det går inte med nån liten snäll putt.. för att få honom att kasta sig över klockan innan den då utbrister ett BRÖÖÖÖL över hela jävla vika. (hatar den signalen) för är det så att han inte hinner det då vaknar oliver och vill gå upp.. vilket hände imorse. Som tur var så ville han ner till pappa, så jag bar ner honom o hoppade raskt ner under dubbla duntäcken igen. Och så tror jag VARENDA gång att jag ska somna om till klockan blir 7,. och det händer ju ALDRIG.. Så jag masade mig ner straxt efter 6 för att kunna duscha mig vaken.. det borde ju funka.. upptäcker då att våran dusch inte är dimesionerad för två och en halv person. Som tur är så älskar oliver att duscha själv så han stod där i sisådär 30 min och myste och sjöng.. Ja han gör det!! och det är så mysigt att lyssna på,. Så jag fick lite egen tid på morgonen att pyssla. Annars är det ju Kläder.. Skor.... Vantar.. dagis.. nycklar låsa.. låsa upp vad har du glömt.. jaha tiiiiiger ok jag hämtar.. vänta. hunden ute eller inne, har katten mat. Min väska.. sitter kameran på laddning. Har vi allt.. ok, bilnycklar,, skrapa rutor.. Baaahhhh .. Och tack älskling för dom skrapade rutorna, jag förstår att du vill skrapa lite extra rutor med den fina skrapan du har fått av frugan.. eller kanske lånat.. smyghejja lite på FBK du det är helt ok för mig!
Tog sedan vägen över valsan till Leksand idag och kollade över alla mina skyltar efter vägen.. fick sätta upp och renovera lite här och där. Tur eller synd så var det lite halt efter vägen idag så det gick sakta idag.. avgör själva. Men det är dags att sätta på vintersulorna nu iallfall. I helgen blir det nya bromsar och en ny spridare iaf. så håller vi alla tummar att bilskrället (min älskade audi) börjar gå på alla cylindrar igen. Hoppas HOPPAS....
Imorgon är första november och det är bara en  1 ! månad kvar till vi få tillträde till vårat nya kontor.. Thore Skogman kontoret här i Leksand. Japp det är sant vi ska flytta! Det ska bli hur härligt som helst med fönster att titta ut igenom och flirta med alla oförberedda människor som stirrar in .. KUL!
Nu ska jag jobba lite få se om det kan bli några fler affärer gjorda.. och nu kom chefen in med lite godis så vi har nått att göra ett tag iallafall..
Later Friends

Trött är ordet för dagen...

Hemma igen efter en avstickare till SF Falun för att skriva kontrakt.. Tre stycken på fyra dagar,, är lite mycket för en nybakad mäklarhjärna.. phu.. Mats har lagat mat med kreditkortet idag tack o lov. Så nu ska jag hoppa ner i världens skönaste säng och bara stänga dom blågröna för idag.

Natti.

Bildpyssel..

Kul med bildredigeringsprogram tack tack..image62

image63

image64

Jag är kär och skitig..

Ja det är jag,, kär alltså. jag avgudar min häst.. Buzz Jonsson, har varit iväg idag och tävlat hoppning och visst det är väl inte någonting ovanligt men med värdens sämsta förutsättningar så bara ställer han upp och gör sitt bästa.. Alltid. Har inte kunnat rida just nånting på hela veckan.. så man blir ju förvånad när han är helt okomplicerad och sköter sig hur bra som helst.. Visst vi rev två hinder men va fanken,. det är ju faktiskt ryttarens fel 99 % av gångerna och jag tar gärna på mig det. Men det var en härlig känsla hela ritten och det var dessutom första tävlingen inomhus för säsongen och bara det kan ju ställa till det för det svänger ju mest hela tiden och är inte så långt mellan hindren som det är ute där det finns svängrum. Jag jobbar på att få upp dagens video här så får ni se..


Puzz Buzz


Det funkar.. men jag ska göra den större senare.. bara jag kan lista ur hur ..



Dagens andra höjdpunkt måste vara en dusch.. Man blir lite skitig av att gå på maskerad inlindad från topp till tå. eller iallafall så var det svettigt.. men det kändes halvvägs onödigt att duscha när jag har spenderat så gott som hela dagen i ett eller annat stall. Men nu.. Ren igen.. och efter en dejt med mr hårinpackning och mr rakhyvel kan man gå ut och möta världen den här veckan också.
Om vi nu ska återgå till helgens övriga aktiviteter så har det varit vinterkonservering och helloweenpartaj på schemat. Mats har hällt glykol i hela båten och plockat undan allt annat som vi inte vill hitta under snön ivår. Själv längtar jag lite efter snön faktiskt.. ska bli kul att få ut skotern som inte kom ut alls förra året. Oliver har sysselsatt både sig själv och andra med att plocka fram allt, som jag sen har plockat undan. men nu har han parkerat sig och traktorn framför bamse, så jag hinner kanske få ner några rader till..
Mimmi kom på besök med hela gänget.. Musse, Troja, Wilma och Ullis,  ja och så smilla förståss. http://www.typografens.se/ fullt upp med andra ord.
Vi gick över vägen på Helloweenpartaj som krävde en viss insats i form av förklädnad, jag tror att jag lyckades ganska bra för det tog flera timmar innan någon lyckades lista ut vem jag var. Vissa blev nästan irriterade för att jag inte gav några som helst ledtrådar. Tur att jag var nykter för jag hade ändå inte kunnat dricka,, och framförallt inte gått på nån toa.. 65 säkerhetsnålar satte stopp för det mesta. Men jag hade ju krypavstånd hem iaf om jag hade behövt.. men jag spar det till någon annan gång.

image61

så här snygg har jag varit i helgen iallafall.. NI DÅ!!??

kramar på er trogna läsare.

A

Nurå...

Hade kunnat skriva fredagkväll med tankar inför helgen del 3,, men nu ska jag faktiskt reflektera över veckan som har varit. Måndag och tisdag spenderades ju i västerås för den som inte vet det. Hotell natt med morsan. Hon somnade innan vi ens hade kommit i säng vid sisådär 8, och jag klarade att vara vaken till halv 9 iallafall,, Shit va det var jobbiga dagar.
Onsdag torsdag och fredag swischade förbi och jag slogs faktiskt av det faktum att det var fredag idag. häpp önskar att alla veckor gick lika fort. Tisdag kväll blev ett dressyrpass i ridhuset,, svettigt och dant. Men det är ju tävling på söndag så den lilla ridning man har lyckats skrapa ihop i veckan är värd varenda minut. Onsdag bjöd på Bowling i Rättvik, har inte varit där förut,. men det var helt ok banor och sällskapet ska jag inte heller klaga på, även om dom säkerligen hade roligare än mig med några pilsner innanför västen. Jag satsade på chaufförsvänliga vatten med citron. Mmmm... Nåja jag suger på bowling, men hoppas att det blir bättre i vinter när man har fått in swingen igen. Men hatten av till mina lagkamrater som såg till att vi skrapade ihop ett tredje pris tror jag att det var. Ännu en reflexväst att lägga till samlingen. Tack tack Dalarnas..
Torsdag helt jävla booring. Skyndade mig hem innan det blev mörkt för att göra lite killsaker med min kille.. Så det blev en vända på "ling ling" fyrhjulingen alltså. Det är tur att det räcker med en lite runda för att göra lillkillen överlycklig. Sen åkte vi till stallet o pussades med hästen. Mysigt.
Fredag var fullt upp på jobbet och jag har precis egentligen kommit hem efter en sen inbokad visning. Hoppas hoppas.. Olli och jag var i stallet och han rullade runt i höet och somnade som en stock när vi kom hem .. skönt. Nu ska jag fira med en corona med lime, sen somnar nog morsan som en stock också. Har naturligtvis tusen saker att göra som vanligt men OOOOooooorkar inte .. näää det är slut för idag nu..
Men jag är lyckligt kär iallafall.. I min älskade lilla Oliver.. hade helst gonat ner mig i hans lilla säng och kramats men jag tror inte att det är så uppskattat. får knappt säga godnatt innan han puttar bort mig och kramar sin kudde.. Han gillar att sova precis som mamma.. Puss Oliver. och godnatt.
image57
ps katten klarade sig..

image58
Min Älskling..

Jag ska... jag looooovar

Jag ska blogga idag men senare.. typ ikväll eller nått.

Är hemma igen...

Trött sova gonatt...ZZZZZZZZzzzzzzzzzz

Återkommer när det har hänt nått kul igen..

Nu spökar det igen..

på övervåningen.. den här gången var mamma ensammen hemma. Det har hänt två gånger förrut., dels när jag flyttade in och så i somras när oliver var lite sjuk. precis som han är nu. När jag flyttade hit så påstogs det att Mats mormor kunde tillkänna ge sig på övervåningen, och vi har ju dessutom flyttat in i hennes rum, så det är klart att man tänker på det ibland. Första gången jag märkte det var när jag hade somnat i våran skinnfotölj som man kan vicka bakåt och lägga sig i.. jag sov och kände hur det var nån som tryckte ner mig i fotöljen på axlarna så hela alltihopa vickade baklänges. sen satt jag där och fick inte fram ett ord på ett tag,,, vet inte hur länge men rätt som det var åkte allt upp igen med en jävla fart. Så gick jag in o la mig i sängen och vågade inte släppa mats ifall att det skulle hända igen.. Sen i somras så hade oliver gått och lagt sig i sitt rum på övervåningen och vi hade tagit baby intercom mojängen och gått ut i lillemors stuga.. LR ´rättare sagt jag och mats var borta och lillis var barnvakt.. hon hade dessutom gäster som satt och pratade och klocka var kanske runt 9 när dom hör att barnvakten gick igång. den går igång på ljud och rörelse. Oliver skrek rakt ut och dom alla fyra hör hur någon går fram till sängen och så blir det tyst igen.. och stegen går från sängen och lämnar rummet.. Fint tänker dom Anna är hemma.. MEN Icke.. det var ingen hemma på ännu en timme. Hrmmm.. och precis samma sak hände igår när jag var i stallet och mats på möte. Mamma (min alltså) satt i soffan nere och kollade tvn när hon hör steg på övervåningen och tror naturligtvis att oliver är uppe och springer så hon går upp men han sover som en stock och grindarna är stängda. Hrmm 2 .. Hon är helt övertygad att nån gick där, vad vet jag.. men jag fick den där läskiga känslan av att inte kunna prata och röra mig vid flera tillfällen inatt.. Jag vet inte varför och vad det är.. men jag utersluter ingenting.
Nåja imorgon och tisdag är det Västerås för mig och mammsen... Mats får vara hemma med sjukllingen som har feber. Vi drog iväg hela packet till kupolen idag när mats jagade för att köpa barnalbyl..(så hette det när jag var liten och det smakade skitäckligt) Olli gillar sin ipren och alvedon med smak av skogsbär. Ciiiinen... Ciiinen.. dessutom tror han att tuggummi är Ciiiinen.. för sånna har pappa.  Men när vi ändå var där så satte vi sprätt på morsans kreditkort.. Jepp.. Nu har jag satt igång lilldatorn ordentligt så att jag ska kunna ta med den och jobba om jag ´hinner i västerås. Men vi får väl se.. ambitionen är säkert högre än motivationen.
Men nu är jag trötter och ska meka ner mig bland killar och hundar.. Doris är också sänghund tyvärr..
image56

Oktåååberfecccht.. tror jag det uttalas..

Egentligen skull jag kunna skita i att skriva nått och bara sammanfatta kvällen med bilder.. för vi med gemensamma krafter lyckades dokumentera ända till taxin kom och hämtade oss på stan för hemfärd.
Men för den goda viljansskull så ska ni få veta alla snuskiga detaljer,, och kanske behövs det förklaras nån bild eller två..
Leksand.,.Medväga.. Vika.. öl..hårfärg.,. mer öl.. dusch..Musik... mer öl.. bästa malin..raggarforden..Koppartaxi.
Så intensivt började det hela, ungefär så mycket tid hade vi på oss och sprang runt här som yra höns, utan att kunna prata med varandra tack vare ett schysst ljud i stereon så badrumsskåpet skallrade. Men vi möttes upp i en skål med jämna mellanrum. måste hålla uppe nivån lixom. Började med en liten grön hutt innan corona med lime.. Päronen sparades till senare. Den numera svarthåriga Anna hade ingen sprite hemma nämligen. Och tur var väl det. Sen kom bästa malin med raggarforden och skjutsade in oss till Koppartaxi där det bjöds på gratis bar,, bratwurst och surkål. Undertecknad hoppade kålen med tanke på stackars nicklas som skulle dela bilfärd till örebro med mig idag..  Men det var gott ändå. Framför allt baren. Efter så många verser på "du måste köpa dig en tyrolerhatt..." så gick vi lös på päronen som vi hade så omsorgsfull tagit med, så vi tog en sprite i baren och fyllde på den lite bara.. (eller var det mycket?) äsch .. Det var även nån musiktävling som jag aldrig har varit särskilt bra på,, men jag vann iaf en Guide Michelin.. europa. och anna en grön kylväska från carlsberg som typ rymmer två 33 cl öl. Grattis.. 
Sen gick vi lös på Tobbe, som så oskyldigt hade förpassat sig ner mellan oss vid bordet. Smart kille..
När han hade fått vad han tålde så tog vi en taxi,, den enda i hela stan typ ner till Harrys. Det var tyvärr mest bara vi som gick på harrys denna ELVIS kväll. så dom spelade rock n´roll live på ena dansgolvet och Min vän per höll i spakarna på det andra så där gick det ju vägen att spendera några timmar.. Men sen var det dags för hemfärd,, så vi hoppade på taxin som gick mot hosjö och vika. Efter några raska steg över gården så dök jag ner under täcket,, och kom på att nu är jag ju inte ensammen längre. Skönt. så Natti..
Studsade sen upp 4,5 h senare av Mats förbannade mobilskrälle som lätt väcker hela vika sundet. Dax att masa sig upp för att åka o släppa ut kusarna och skrämma iväg Mats ut iskogen.. Stackars Anna kunde inte heller sova när jag bevisade för mats med mobilkameran att hon kunde både joddla och sjunga Ronny o Ragge.. HAHA. Tre filmer med joddling. O jag svär på att hon tyckte hon var skiiit duktig på det!! HAHA igen. Nicke dök upp här kl 8 som planerat och tog med damerna ut i verkligheten igen. Anna åkte hem o SOV!! och vi fortsatte till Dormy i örebro, för att provswinga lite till nästa säsong. Fick en förfrågan om golfklubbor kunde vara en bra julklapp i år av min käre far!! Och JAAAA, fanken va kul att spela med klubbor som faktiskt är anpassade efter en 165 cm lång brud som swingar som bara den. (eller försöker iaf) Så nu vet jag att det ska vara den och den längde med den och den vinkeln, eller lie tror jag visst det heter. och då träffar jag bollen där det är meningen. och den hamnar ungefär där det är tänkt. Provade även lite utomhus med drivern som hör till dom utvalda klubborna., Shit va kul. Det gick nästan inte att missa. och boll jäkeln for 200 meter utan att man behövde ta i. Det har nog hänt en del med klubborna sen -99 när jag köpte dom jag har nu. Jag lever på dagens slag över den här vintern iaf.
Nu till bilderna i kronologisk ordning. Och ja vi blev lite glada i hatten...bokstavligt talat.


Fredag eftermiddag med tankar inför helgen..del 2

Sitter och filosoferar över helgen, Mats kommer hem,, äntligen. Nu räcker det med ensamtid. FAST jag måste erkänna att två dagar på raken har jag vaknat av att klokan har ringt.. kommer nästan inte ihåg när det var så sist. Vaknar alltid av nått annat nu för tiden, antingen en tissetassande unge eller en snarkande Make.  Men shit va trött man är när man får sova ordentligt hela natten, om jag vaknar tidigare så blir jag aldrig så här trött. Hade kunnat dra både hund o täcke över huvudet imorse för att få ligga kvar.. Oliver kommer också pussungen,, mamma längtar. Men han kommer inte förrän lö em.  Efter att jag och Nicklas har varit till Dormy.
Men innan dess blir det PARTY hela natten lång. Oktoberfest med OmpaOmpa musik, och LGB i Lederhosen, det du anna! Jag tänkte om det blir tråkigt så kan vi väl öva lite på det här få se om det hjälper..

Men annars blir det väl det där förbaskade harrys för lite dans och drinkar.. blev ju tyvärr lite förmycket av det ena förra gången. (berättar inte vilket)
Sen ska jag på något sätt ta mig till stallet och släppa ut kusarna imorgon bitt innan Dormy,, Maaaatsss... puss. ;-)
Sen är det så här kära vänner att på söndag har jag iiiingen koll på vad som händer. ??!? en hel dag utan något inplanerat. sist det hände så var jag gravid, och då planerade jag att sova hela dagarna.. ha sköönt det var. Sov i många månader i sträck. Jag lagrade sömn då inför nu.
Tack Thomas för dagens match ,, lovar att du ska få revanch. men det blir på onsdag.
Trevlig helg allesamman för det ska jag..


Music Maestro!!!

Hemkommen klockan 23:43 efter en något intensiv kväll med bilfix, handling och glykolpåfyllning och framförallt tjejjsnack.. Stannade hos bästa Malin vid halv 8 och lagade lite plockmat. Sen så har vi tömt alla ordförråd till kl blev 23:35, Det var skönt och välbehövligt,.. Så nu har jag kommit hem till mitt fortfarande kliniskt rena hem.. en dag kvar.. sen tillbaka till dammråttor och lortiga kläder. Men inte nu inte..
Har satt på stereon på hög volym. gjorde en ny skiva som jag ska värma upp inne innan den åker ut i bilen.. Apropå bilen så blev det ingen städning för tvätten på Ktaxi var ur funktion och städhallen var full i bord o bänkar. 85 Pers kommer ju på partttty imoron,, Ink jag och Anna ... Dessutom bestämde jag o Malin att det är dax för nått sjöslag snart, det är hur länge sen som helst. och det pratas det om än.. HAHA fyrkanter, kräkor och Mac Donalds!!..
Nu datorbyte och sängdax.. Men först en liten fundering..

Hur kan detta ..


BLI detta...





För att sedan bli detta.... ???



Fundera på det kära vänner...

Idag är det fredag.. bästa dagen på hela vecka enligt vissa.. Kan bli min bästa dag just den här veckan.. vi får väl se!! Anna Let´s GO!!!

Förtyyyld.. host host..

Vaknade med huvudet inlindat i bomull imorse..  Spränger i öronen som om man skulle ha för mycket tryck där inne..  Så jag ringde till chifen och sa hej det är anna... Vilken Anna?? frågar han.. tack för det. Rösten har också gett upp.. Så fröknarna jonsson tog mysmorgon så mitt huvud fick vakna till efter lite medicin.
 

Tog ett tag att komma igång men nu är det full fart igen. ok låter kanske som om jag har kommit in i målbrottet.. men det kan väl vara en komplimang.
Torsdag hela dagen idag. Sköönt.. har planerat massor för min egen tid. Fixa med bilen, hämta hunden,. handla lite gott inför helgen och kolla in hästprylarna på city gross,,, och städa och tvätta bilen.  Sen blir det kanske lite mys hemma hos Malin med god mat och tjejjskvaller.. ..
Men nu först jobb.
Later.

Jag GJORDE det...

Äntligen har jag städat DVD hyllan.. shit vad det satt långt inne. Men äntligen klart.
Som vi vet så är jag gräsänka i några dagar nu Olli är hos mormor och Mats i Marsstrand.
SÅ jag får härja fritt här hemma,och det är helt underbart, ett tag iallfall. Och det taget är just precis nu.!
Jag har fått rida, träna hoppning med Fars. och det var riktigt drygt idag, höll igån i två timmar innan vi var nöjda. Så imorgon kommer jag känna av att jag har lår och ljumskar. Men jag vet inte vem som var mest slut, jag eller hästen. Han var blöt i svett från topp till tå... jag var inte värre än att vindrutorna immade igen när jag satte mig i bilen.
Hem, och inser att mina jävla nycklar ligger kvar i ryktlådan.. bara att vända och se glad ut.
Sen en efterlängtad dusch,, och nattlinne på.. Sen får jag städa heeeelit i fred. Grey´s på tvn och musik på datorn. Kan det bli mycket bättre att städa till.. Har plockat, dammsugit och som sagt plockat ordning bland alla DVD filmer. Nu får jag ha det så här äääända till fredag.. möjligtvis lördag.
Apropå lördag så blir det Dormy då,, Spikat.
Spikat är också PARTY på fredag, Personalfelst på taxi. Kan bli hur kul som helst, måste försöka fixa skjuts hem bara.. alla taxi poolare är ju där också.
Imorgon kväll blir det Bil recond, den ser ut som en soptipp inuti.. har samlat grejjer på hög länge nog nu. Tar jag bara ur allt, leksaker, hundkoppel och gamla parkeringsbiljetter så blir det nog fin fint. Men då har jag tid att putsa fönster och dammsuga hela bilen.. det ska bli riktigt skönt. Spenderar ju ändå minst 2 h per dag i den. Min älskade audi.
Nu ska jag fortsätta njuuta,, även fast det inte blev några popcorn Men nu så  känns som om det inte blir så länge till.. så Godnatt vetja.

00:05 gott folk..

Har ägnat sista två timmarna åt packningen.. javisst somnade gott på soffan framför nån B film. Men fick också ett ryck och började städa frysboxarna.. Stolt ägare till tre stycken. Så jag tog mig ut i garaget i nattlinne.. brrr och plockade in allt älgkött och flästkkött som jag har helt glömt bort men nu behöver jag knappast titta åt charkdisken i vinter. passade på att rensa frysen på kantareller.. har för mycket helt enkelt så gott folk 450 g x 20 påsar skänkes mot fraktkostnaden.. hehe nu åker det ut.. Plockade sånna enorma mängder för två år sedan, och nästan liika mycket i år.. mer än jag gör av med. Men i år tog jag mitt förnuft till fånga och skänkte bort massor. Förra året plockade jag inte en svamp för då bröt morsis foten på två ställen så det var lite omständigt att komma ut. 
så här såg det ut när vi plockade svampen och nu åker den ut igen ...


OCH NU tamtamrtaram trumsolo för dagens födelsedagsbarn!!!
image40


Grattis stumpan ha en underbar dag!!
Kramar
A o O
gissar vi var först !!!

Underbara älskade...

skitunge... Hur underbar som helst idag,, har ätit all maten, förvisso delat med sig både till mamma och smilla. Och vi har övat på alla djurläten.. räknat till 20 gått igenom alla färger, dragit alla italienska ord vi kan och sveriges finansminister och huvudstaden i Japan.. Han kan mycket min son. Vi har varit till stallet och pussat på Buzz och gett hästarna mat.


Sen har vi plockat ur diskmaskinen och tvättat kläder.. Varför är det inte alltid så här att ha en 2,5 åring?? Olli har skickat stooora hjärtan till Anna och ringt och sagt godnatt också.
Jag undrar om det har något som helst samband med att han och mats åker till Mormor imorgon? Kan va så.. Så nu är det bara att ta tag i packningen, hoppsan nu kom han ner från sängen.. toabesök.. YES.. nu har han lärt sig att det är stora killar som går på toa också. sen sprang han upp och lade sig igen och ropade på smilla så nu sover båda. Tack 
MAMMATIME!!!
(mats är borta)
Ska nog enbart slå mig ner i soffan och ta en kopp te och en macka o dra en filt över fötterna och slå på min tv och njuuuuta bort resten av kvällen!! Ja just ja packningen.. åhhh typiskt.
Imorgon drar Mats och olli och kommer hem på fredag natt. för att sedan vara borta i helgen igen. Och jag har förhoppningsvis bokat in lördagen i örebro på Dormy!! det vankas nya klubbor! Men jag måste vara toknoga med att det blir rätt, känns onödigt att köpa nått bara för att köpa nått. Få se om jag hittar nått. Ska göra en customfitting så jag får rätt längd, vinkel o allt vad det är. Om inte annat blir det kul att komma bort lite. Nicklas hänkar förhoppningsvis och ger ett expertutlåtande. Han vet ju vad han pratar om .. (oftast) tihi.
Nu är det grannfejd i Dala Floda en timme.. sen kanske jag är tillbaka.
Bye for now.

Ny vecka nya tag..

Har äntligen fått igång lilldatorn. den har stått på tillväxt tror jag. Det blir inte att jag använder den lika mycket nu när skolan är slut, men det är ju rätt praktiskt att kunna surfa och blogga nerbäddad under världens skönaste duntäcke. Men bara för det så blir det ingenting av med det idag. Ska precis börja med den döööa älgen som ligger o väntar. I övrigt så funkar inte bilen än.. blä ska överdosera spridarrengöring imorgon få se om det händer nånting.. Har inte så stora förhoppningar iallafall.
Igår så hittade jag ett skåp som oliver hade rensat ut över hela golvet och hoppat i allt.. suck. så det var väl bara att slå sig ner på golvet och börja sortera. Det var alla papper från när oliver föddes, pappren från BB, journalen. Kul läsning, hade nästan glömt hur det var. Fast jag kommer ihåg att det var hur häftigt som helst.
För säkerhetsskull hittade oliver ett annat skåp att hämta en ljusstake i med mossa från i julas som han kom och hällde ut i alla mina papper. Kul.. Lugn och fin mamma.. Ok vi tog en paus och gick o la oss i sängen och kikade på tecknat.. (mamma sov) Det var välbehövligt efter en golfrunda och en barrunda.
Måndagen är en ok dag att komma ner på jorden igen, jobb, stall, dagis, hundpromenad, och älgkött.. Men imorgon så blir det arbete i borlänge på morgonen och ett besök på borlängehälsan. sen upp till Leksand.
Men nu har klockan hunnit bli alldeles för sent och jag har fastnat framför CSI .. Och älgen väntar i köket.
Jag är så trött och vill verkligen sova.. längre än till två!
Godnatt.
så här trött är jag nu..

vad säger man..

om den här helgen då?? Jag börjar med ojojoj..
Fredagen började bättre än den slutade, Åkte in till Olearys och käkade med Linda..
Supertrevligt.,, sen harrys. Och alldeles för mycket gott i baren. Suck ,att man aldrig lär sig.
Linda bjöd på nån slags shot som hette Flatliner!! Sambuca, Tequila och Tabasco.. Fy fanken
Sen ett antal Gröna med lime.. Tack..
Nåja det var kul iaf.
lördagen var sämre, lite klen mest hela dagen. Åkte tiil Vikagården å käkade tacos på kvällen.
Tack o lov så började det väl rätta till sig då. Oliver lekte med killarna där och hade jättekul.
Sen sov jag som en barnunge på natten och drömde om krokodilerna i vikasjön. Hrmmm

Söndag kl 0700 ringde klockan för sista golfrundan för året, faktiskt rätt skönt.
Började bra med ett par på första hålet... sen gick det bara utför med streck efter streck.
Sen gick det bra något hål igen och hoppet tändes. men nje det var bara tillfälligt.
Thomas o Lars spelade stabilt, och jag och anna höll fanan i topp i botten eller nått.
Tydligen så slog jag anna på mållinjen, men vi klev av på hål 14, för att hinna hem så att mats kunde fara ut på sjön. Nu har vi hämtat och lämnat samtliga bilar där dom ska vara och jag har packat 8 kg älgfärs.. så nu ska jag minsann sova.. phu..
Natti..

Jag vill inte,,,

vara vaken nu!!! klockan är inte ens sju!! somna om ...

Fredag eftermiddag med tankar inför helgen..

Ska precis kasta in handduken för idag. Har tyvärr inte gjort så mycket som jag önskat, men jag tar igen det vid ett senare tillfälle.. Är rätt mosig pga sömnbrist under natten som var,. somnade för sent och vaknade alldeles för tidigt. Resten av gänget vaknade också. Olli skrek rakt ut och hade väl drömt något otäckt och kom o sov hos pappa. Jag kan inte sova med nån i min säng. Min kudde mitt täcke min sänghalva.. min min min!!! försvinn..
Nu är det uppladdning för kvällen som bjuder på något så orginellt som fest. Jag och Olsson har hitt på nå.. Vi bor nära, vi har barn som är lika gamla, hon är gudmor till olli och lika förbannat så syns vi Aldrig. Har åkt dit på "Lingling" några gånger men då är ingen hemma.. så vi går om varandra. men ikväll är det vi igen, äntligen. Bara vi. Inga barn, inga karlar.. Bara goda drinkar och vi.
Lördag blir som sagt båtupptagning och söndagen Golf.. Jag ska spöa alla i vanlig ordning... japp det stämmer Thomas, Anna och Lars.. Prepare to be defeated!!! Sista gången för i år. Liiiiten snyft. men ändå inte.

Nu hemåt.. med full volym !!!!

Torsdagskväll..

Satan kl är redan typ 0000 och jag har inte kommit i säng än.. men ja hittade den här YEAH!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=Re1XEmjNG6c





med vanliga jonssonaktiviteter, matlagning, tvätt och hästhoppning.
Nu Varm dusch och ännu varmare säng.. Sooooova.

Godnatt

Jag har en hemlis att berätta...

Jag har målat tavlor,, jupp det har jag faktiskt. När jag bodde i USA läste jag lite konstnärliga kurer på College. mest för att lätta upp alla tråkiga kurser som matte och dataprogrammering o så. Det var faktiskt riktigt kul. så två hänger på väggen och en hittade jag i garderoben igår när jag fortsatte med mina klädbestyr, hade nästan glömt bort det, eller förträngt. Skit det samma,. här är mina alster.


I övrigt så är helgens planer spikade.. Äntligen Olsson!! men vi måste boka bord!? var när??
Och Golf på söndag om det inte blir snö och driv is..  0930 Rista, Sista rundan för i år sen är det faktiskt slutgolfat.
Förutom det ska vi bogsera upp Majsan, tvätta av den,. och det är kul det! Mats ska ta in fyrarna på Runn och Hjälpa sin mamma att flytta, så det är fulltecknat hela helgen i vanlig ordning.

Jag vill tacka gud..och SF

Allvarligt talat hur kunde jag glömma Christina Augilera och Candyman?? Hur skön som helst, ! Har ju buggat till den hela sommaren!! eller vad säger du Lillis! är det inte dax snart igen!

Önskar att jag aldrig hade slutat med dansen när jag var yngre...
Hann med lite skönsång på vägen hem också! 



Annars lugn kväll med grabbarna, smilla sover borta idag. 
Mats har visst skjutit en älg idag.  Grattis eller så..!?!
Same same but different.
Städat 2000 leksaker idag igen,
och gosat med min kille, lillskiten göransson.






Gårdagen slutade där den började.. trött.. Men kom hem till två glada killar.. så jag tog tjuren vid hornen och tvättade ännu en matta med högtryckstvätten och började med nånting som jag absolut hatar.. plocka bort sommarkläder och riva fram overaller och stövlar och SKIT.. hinner ju precis få fram det tills det ska bort igen. Lyckades laga till en supergod middag och dog på soffan. Nada på tvn,, Ja vet sorry tjejjer men jag gillar inte DHW.  Så GODNATT

I morse så vaknade jag något sånär utvilad faktiskt,, dock inte av klockan utan av ett gallskrik och en tissetassande liten kille som ville sova hos mamma.. Som tur är så går det att säga att det är mörkt ute  så då sover man.. Ja säger han o somnar om. Tack
Sen hade vi en ganska mysig morgon med tecknat på tvn och lite mys i soffan. Skönt att inte rivstarta för en gångs skull. Mats smiter ju så himla tidigt så han ser vi ju inte till.. och framför allt väcker han oss inte. Tack.
På vägen hit idag ringde en gammal bekant som jag inte har pratat med på evigheter. det var kul. det vart 30 min uppdatering iaf. Tack.
Sen blev det stereon på full volym.. efter att smilla hade hoppat av hos sina kompisar i Borlänge. Det går bara att smygspela eftersom smilla sitter bredvid baslådan. Och så vitt jag vet kan hon inte hålla för öronen fast hon är champion..
Jag satt o bläddrade igenom cdväxlaren och försökte komma på varför jag har med vissa låtar som jag inte ens tycker om.. men ändå så fanns det gott om gamla godingar från sommaren som faktiskt håller i sig riktigt bra..
tex.. hrmmm låt mig tänka

Mika - Grace Kelly.. skön..
Beyonce - irreplaceable.. skön
Justin timberlake - goes around comes around.. skön
Gwen Stefani ft Akon - Sweet Escape.. den har jag på fler skivor så den bör ju vara jätte bra..
Markoolio - ingen sommar utan .. ja vad säger man. sommaren är slut,, och låten.
En favorit.. Hermes Houseband - Life is life och Country Roads,, piggar upp, alltid..
Madonna,, Klassiskt.
Tommy Körberg - Anthem. ingen kommentar
Och till min förskräckelse Marie Serneholt.. hua
Sen narturligtvis.. BOTEN ANNA.. yeah.. Mia den håller sig alltid.
Och alla sommar låtar med Ola, Danni  Och MÅNS  olika remixversioner, man faller för trycket.
http://www.youtube.com/watch?v=FvYKE7LtCDA hur snygg är den inte?! kläderna,,mmm gillar kavaj och uppknäppt skjorta! Japp så är det, det är jag svag för. phu.
Och två till favoriter..
Blue Lagoon - Heartbreaker och DJ Bob Sinclar's "Rock This Party (Everybody Dance Now)"  BÄST

Tyvärr hinner man inte med hur mycket musik som helst på en halvtimme.. men jag får dra på igen när jag åker hem.. Tack
så tack gud för högtryckstvätt, baslåda, volym, lättsövda barn och min sköna säng.
och tack SF för alla goda karameller .. bild från igår. Jag tror jag tar en till frukost.

ps idag har jag lunchdejt. Ridtjejjer så nu blir det hästsnack.. TACK

Lite sliten idag..

Kan inte hjälpas.
Sitter och väntar in ett telefonsamtal innan arbetsdagen är slut. ..sen..
Hämta hunden.
Laga mat
Sova..
jag är så trött..

Men jag har kul.. det är det bästa.

image21


image23

Måndagskväll

Nyss hemkommen efter en liten biltur med familjen för att fixa nån reservdel till en pajjad jaktradio. Men det var visst fler som hade behövt delar till sånna för det var helt slut. Olli har gått och lagt sig efter vissa protester och nått traktorproblem. Men det får vi lösa imorgon. Hade förmånen att ha med mig hela familjen till stallet idag. Oliver mockade och pussade på Buzz så mycket så han nästan somnade av allt gullande. Han är en riktig kelgris den där hästen.
Nu ska vi ha lite vuxentid, vad nu det innebär. Men jag har hört att man ska ha det när man har småbarn. För mig tror jag att det kan tänkas innebära lite städning utan 15,5 kg extra i dammsugarslangen eller möjligtvis lite matlagning utan ett extra tungt byxben. Verkar värt att testa faktiskt. För mats kommer det nog mest att innebära lite extra snarkningar på soffan. Jobbigt att sitta still hela dagen i friska luften.

testar en liten funktion för dagens favorit

Måndag....

SUCH Typografens Kitschy Kitscy Kool.. Smilla Jonsson i vika.. är alltså Svensk utställningschampion nu.

Äntligen sista certet..

Hästhoppningshelgen gick lite sämre, Första klassen var katastrofal och vi tappade rytmen på första hindret och fick aldrig tillbaka den Suck. Men andra rundan är helt godkänd. Ett snopet litet pet stoppade en omhoppning men va fan. vi hämtade oss snyggt iaf.
Söndagen bjöd iallafall på fint väder så jag pös iväg tidigt till Leksand och umgicks med mina tävlingskamrater mest hela dagen medans Mats och Oliver låg hemma bland leksakerna på golvet och kollade in Bamse för 575:e gången. Och det var städat när jag kom hem.. YES.
Nu har Mats jagat ut i skogen i två veckor och sitter o stirrar på nån stubbe ?!? Jag har provat på det med men liiiite långtråkigt och framför allt kallt var det. Förvisso kom det älgar som Mats sköt men det är inte riktigt min grejj ändå.

Later.

Myskväll...

Har haft en gräsänkedag idag, så jag o Olli har varit ute o busat, käkat på Max handlat på citygross, mest hästgrejjer (oops) och hälsat på lite kompisar efter vägen. Sen så bestämde vi oss för att mysa i soffan med chips o bamse. Olli tog 3 sek på sig att riva ut alla leksaker som det nu kommer ta mig 25 att plocka ihop igen.


Undrar om jag inte kan spara det till Olivers pappa. han ska väl göra nått han med som har varit på fest hela dagen.
Hur som haver fick vi besök av bästa Anna som kom o höll oss sällis, och hängde med och matade hästarna. Oliver avgudar Anna så det blev mycket leka och mycket chips, och sängdax blev alldeles för sent egentligen, men men det är ju lördag. Så nu har jag faktiskt tittat på en två timmar lång film och fått hela tvätthögen vikt när jag ändå satt där.. Phu va skönt, den har ockuperat soffan alldeles för länge nu.
Sen dök Masse upp kl 22 och gick snällt o la sig. men nu luktar det brasa i hela huset eftersom dom har suttit runt en brasa i Ryggen och grillat hela em o kvällen.
Nu ska jag försöka ladda inför tävlingen i morgon.
Natti Natt..

Sammanfattning..

Jaha så ska man få ner gårdagens upplevelser på pränt,, de blir lätt.
Helt jävla underbart! Eller så skulle jag ha gjort som världens bästa anna och skrivit när jag kom hem i natt. http://luna1000.blogg.se/
Men mats chockade uttryck när jag kom hem med huvudet upp o fötterna ner tog priset, så det blev bara godnatt.
Hur som helst spelade vi en runda golf på dagen. Promenadseger!....



Jag spelade med Ankerblad och Kjell som hade en intern match som Kjell tog hem med två poängs marginal..


Sen bar det iväg till O´Learys, med underbart god mat och dryck.. (mest dryck) och härligt sällskap.
Vi spelade lite airhockey och boxade på nån boll som mätte styrka,, Jag spöade Jonas två ggr av tre sen spade jag min egen hand så tummen är blå idag. AJ
Sen skulle vi på Harrys men det var fullt precis som vi så vi åkte helt sonika hem.. och lika bra var nog det eftersom vi var så här glada redan..



Sammanfattning av den här dagen efter är Huvudvärk, städning, lunch på Max, handling på citygross och stallet ikväll..

Planering o GOLF!!

Vaknade alldeles för tidigt med helgens planering på tapeten.. Idag golf , sen ut o äta med förlorarna,, hehe sen party! Men sen ska mats bort hela morgondagen, älgpass och gud vet vad det va.. sen party i ryggen.. och starkt bakfull på söndag. då jag ska iväg på hopptävling i Leksand. Men det enda positiva är att han kanske får lite ågren och åker med och agerar hästskötare. Alltid lika skönt att ha nån med. Tyvärr får han inte köra mitt ekipage pga brist på BE kort. Man är inte så pigg efter tävling och skulle helst vilja sova hela vägen hem. Hur som helst blir det ingen ridning varken idag eller imorgon. tack o lov så åker jag inte förrän 10 på söndag så jag hinner packa allt då. det brukar alltid vara min myspys stund i stallet kvällen innan och packa och putsa i lugn o ro .. men icke.

I övrigt hade vi tänkt ta sovmorgon idag, vilket olli faktiskt har gjort. Men han kommer väl ner så småningom, ska duka fram lite frulle,. det funkar alltid på killar.
Sen ska vi leta fram Bamsekalsonger, bamsestrumpor, bamse.,. bamse.. tyvärr är favvotröjan borta. Antagligen kvar hos mormor o morfar. Och bamse, mormor och morfar i samma mening är aldrig bra. Men han ska få åka dit om två veckor så jag blir gräsänka i en hel vecka! yes, min semester. bara jag och hund o häst, kan det bli bättre. Jag inser hur skönt jag tycker att det är att vara själv egentligen. Nu ska jag försöka leta fram långkalsongerna för det ser inte jättevarmt ut ute.

Puss o kram på er


Besiktning..

Ja vad säger man,? årets besiktning klar.. tack gode gud.
Gårdagen bjöd på en trevlig men jobbig ridtur, övade lite galoppombyten och tog några språng i ridhuset. Det är ju tävling i helgen igen i Leksand. har anmält mig till 2x 1.10 med omhoppning 1.20. Så jag ställde upp ett hinder på 1.20 och skuttade över och det gick ju alldeles utmärkt. Jag måste börja vänja mig vid tanken att det funkar strålande.
Idag jobb.. hela dagen.
Imorgon GOLF hela dagen!! Kul.. det har ju gått sisådär sista tiden. varannat slag bra varannat dåligt. Men imorgon ska det bli kul även om det går dåligt. Sen blir det middag på O´Learys falun och sen nån krog.. ex vis Harrys. vi får se men nånting blir det iaf.
Längtar ..
Tjingeling..


Ambitioner

Ambition är en bra sak.. om man nu kan göra allt man har tänkt sig..
Lyckades iaf tvätta en matta och bilen idag när jag hade hämtat Olli på dagis. Mats håller på i skogen inför jakten. Men jag hoppas jag ska hinna rida innan kvällen är slut också. det är min ambition. Annars blir det lugnt idag, ska upp tidigt på frukostmöte med jobbet och den berömda besiktningen. Hua. Hoppas på plus poäng för ren bil. Men nått fel lär dom ju hitta iallafall. så är det ju alltid. Har varit på check på verkstan´ för att se om den har nån chans att klara sig och tydligen var det inte så farligt som jag trodde.. Vi får väl se! i morgon är den stora dagen HÅLL TUMMARNA!


Nostalgitripp

Hej o hå,, började städa ett skåp o en låda idag,. kul.. men shit va mycke´skit man samlar på sig. men framför allt har jag tack o lov sparat alla mina gamla kalendrar, skolkalendrar osv. så nu kunde jag inte låta bli att läsa igenom dom år efter år. Va spännande.. Hittade naturligtvis massa lösa kort och lappar, (ett o annat kärleksbrev, ja ja har faktiskt fått sånna) nästan så man blir lite rörd. så nu ska jag försöka lägga ner det i någon slags låda och packa ordentligt till nästa gång det ska läsas. Hade nästan glömt bort lite för mycket av det som stod. men nu är jag uppdaterad igen. så nu får det bli godnatt..


Skäms lite...

för att jag faktiskt har hoppat över en oerhört intressant vecka i mitt liv.. men för vem. Har haft Mats på sjukhuset med 5 diskbråck hela veckan,, men äntligen hemma igen. Har spelat en golfrunda på samuelsdal.. men det gick ju inge vidare.. Har toooktränat hästhoppning på lördagen så jag har träningsvärk än. Muskler som jag inte trodde fanns. Jobbat, ridit, osv.
så snabbt var det avklarat.


Morgonstund

Kl är 715,, har precis hoppat up och insett ett par viktiga saker, Körförbud på bilen sen igår, måste ringa min underbara vän på besiktningen, hästaskrället måste få en vaccination., kanske kan fixa på sö efter tävlingen. och hästen måste klippas,, helst innan tävlingen. stackarn springer runt i helylle kostym. i övrigt är det sig likt. Mats har ont i ryggen och jag har ont i en visdomstand. kan vara för att jag borstar den så den nästan inte vill komma upp så man kan dra ut den. blä. Smilla ska på utställning igen i helgen (hoppas på ett cert så hon blir champion)
Sen då. jooo jag har tusen saker som jag bör göra som jag inte vill göra, tex banta. men det är inte så kul ju. men 6 kilo skulle sitta fint. gärna bort från ridlåren. men dom lär man väl få dras med så länge man kuskar runt på hästen.
Jo jag lunchade med en gammal poolare från hästtiden igår och bestämde date på MSN så nu är vi addade och lär väl hinna med massor med återknytning och skitsnack. Fö hade jag och Anna en cyberfylla i fredags. Kul.. Jag var nämligen städad och seriös inför söndagens och säsongens sista golftävling med Nicklas, min golfguru. Tvåmanna scramble på aspeboda, 18 hål. hua. men det gick fin fint.. dock inte min förtjänst. Nicke slog ut sisådär 250 m och jag chippade in och sen missade vi några puttar var så vi knallade runt på 75 slag brutto. 3dje plats av 42 lag dock. det som var mest surt är att första och andra pris var nya wedgar och hybrider fr cobra.. och jag fick en tröja i tredje.. Jag behöver en wedge..
Nu måste jag väcka sömntutan Göransson JR om det ska bli nån ordning idag.
Later..


Saker som händer o sker

Det händer ju saker hela tiden och som dom som känner mig är det ju alltid lite extra mycket som jag håller på med,, gärna samtidigt. Idag som denna blogg börjar är det fredag och jag ska åka hem efter jobbet och hämta olli på dagis och sen vidare till milsbo för att hämta hem nya hästtransporten som har varit och fått nya stripes eftersom den levererades feltejpad.


olli var inte lika imponerad, men nu är det rätt.
Sen ska vi nog bara ha en lugn hemmakväll med familjen som är åter samlad. Förlåt mig mats men det är bra skönt att få vara lite ensammen ibland,, men nu är du välkommen hem igen.
phu. FREDAG!


Varför blogga??

Jag läser andras bloggar med förtjusning men har inte riktigt förstått varför man behöver skriva av sig. hrmmm men jag har börjat blogga lite i huvudet istället och bestämt mig för att ge det en chans. Så jag kan avgöra om det är nått för mig eller inte.
Bekymmret är att mitt första inlägg kommer att bli flera sidor långt. tanken är väl att jag ska försöka berätta vem jag är och vad jag gör med min tid..

Så here goes.
Jag är som alla vet 30+ (minst) och har barn, häst,hund, katt och en man, som står ut med allt det här. Jag bor i ett stort hus på landet, närmare bestämt i vika mellan falun och borlänge. Det är Mats föräldrahem från början som vi har tagit över. på tomten ligger en sommarstuga som Lillemor äger och huserar i hela somrarna. (hon är viktig iden här bloggen) Det är mats syster för er som inte vet. Hon är alltså Faster i fortsättningen. Faster är ihop med Zio och har två barn som är kusinerna. Cissi o Ekik. Zio är italienare och inte riktigt som alla andra.

Jag är född och delvis uppväxt i värmland (heja FÄrjestad) men flyttade till falun -89. Mammsen och pappsen (världens bästa) har sen dess flyttat tillbaka till värmland och bor i forshaga. Dom är inte heller som alla andra.
(det är nog nått gemensamt vi har i släkten)
Jag har gått i skolan här i Falun och två år i Los Angeles.
Jag har pysslat med lite olika saker som tex taxichaufför i sex år, och kommunalarbetare,.. i fyra eller så. Nu är jag anställd hos Svensk Fastighetsförmedling i Leksand och trivs jättebra här.. Det tog 30 år innan jag kom på vad jag ska bli NÄR jag blir stor..
Jag återkommer med min livshistoria as we go...


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0